برند و برندسازی چیست؟ اصول برندینگ برای رشد کسب و کار شما

برند و برندسازی چیست؟ اصول برندینگ برای رشد کسب و کار شما

برند و برند سازی در طی سال های اخیر در ایران بسیار مورد توجه مدیران کسب و کارها و همچنین افراد قرار گرفته، امروزه شاهد این هستیم که افراد زیادی در زمینه مشاور برندینگ فعالیت میکنند. در ادامه توضیح می دهم که برند و برندسازی واقعا به چه معناست و به چه چیزهایی نمی گویند تا کمی ذهنیت قدیمی ما شکسته شود و با نگاه متفاوت تری با مفهوم برندینگ آشنا شویم.

برند چیست؟ برندسازی (برندینگ) چه کمکی به کسب و کار ها و افراد می کند؟

برند و برندسازی یک فعالیت مقطعی نیست، بلکه در یک بازی بلند مدت نقش مزیت رقابتی را ایفا می کند. همچنین همه ی ما معمولا ذهنیتی که در مورد کلمه برند داریم این است که حتما داریم در مورد یک کالا لوکس و گران صحبت میکنیم، در صورتی که بسیاری از برند ها مانند: زارا و هواوی با به صرفه بودن برند شده اند. لازم به تاکید است که اشاره کنم برند با علامت تجاری تفاوت دارد، شما میتوانید یک نشانه گرافیکی طراحی کنید و آن را به سادگی ثبت کنید ولی یک برند محسوب نمی شوید. پس نتیجه میگیریم برند و برندسازی فراتر از کارهایی است که اکثر کسب و کار ها در ابتدا انجام می دهند.

برای داشتن یک برند قوی نیاز نیست خیلی زیاد معروف باشید، فقط کافیست در فضای مخاطبان هدف خود شناخنه شوید. در واقع برند چیزی فراتر از نام تجاری و لوگو است، بلکه تصویر و تجربه ایی است که مشتری از نام یا نماد تجاری شما دارد. به طور مثال برند کوکو شنل فقط یک برند لوکس نیست، یک برند الهام بخش است. قصه زنی که از طبقه پایین جامعه فرانسه بلند شد، خودش را به بالاترین جایگاه رساند و ثابت کرد که اصالت، متعلق به هیچ طبقه ای نیست، بلکه ساخته ی شخصیت و بینش افراد است. مردم با خرید یک کیف شنل، فقط محصول نمی خرند بلکه بخشی از میراث یک زن پیشرو می شوند.

 

برندینگ چه اهمیتی در کسب و کار دارد؟

برند و برندسازی امروزه محدود به کالا نمی شود بلکه ارایه دهندگان خدمات، سلبریتی ها، دانشگاه ها، همگی دنبال ساختن برند برای خود هستند. با گسترش شبکه های اجتماعی و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ حتی اگر محصول و خدمات خود را با بهترین کیفیت و قیمت عرضه کنید باز هم کسانی هستند که بتوانند در این ویژگی ها با شما رقابت کنند، پس اصلی ترین سوالی که باید بپرسیم این است که چه چیزی من را از دیگران برای مخاطبم متمایز می کند؟ در جواب این سوال میتوانیم ارزش هایی فراتر از کارکرد اصلی محصول خلق کنیم. همچنین برندینگ در بلند مدت هزینه های بازاریابی و فروش را کاهش داده و مشتریان قدیمی را برایتان نگه می دارد.

به طور مثال: از پاریس تا هالیوود، کت و شلوار YSL (ایو سم لوران) با طراحی "Le Smoking" مفهوم کت و شلوار زنانه را به سطح جدیدی ارتقا داد و آن را به نمادی از جسارت و نوآوری در مد تبدیل کرد. حرکتی بود که به زنان اجازه داد در محیط های رسمی و مردانه ظاهر شوند، بدون اینکه قضاوت شوند. تا نه تنها با ظاهرشان، بلکه با تفکر و توانایی هایشان در فضاهای کاری حضور پیدا کنند. در واقع تغییر جایگاه زن در جامعه بود، نه فقط تغییر در پوشش. 

اصطلاحات برندینگ برای ساختن یک برند قوی

در ادامه یک تعریف مختصر برای اصطلات کاربردی این حوزه توضیح دادیم.

1. مدیریت برند (Brand managment)

به ایجاد، حفظ و بهینه سازی نحوه انتقال ارزش ها، شخصیت و محصولات، مدیریت برند می گویند. وقتی کسب و کار شما رشد و تغییر می کند، برند شما باید با آن تکامل یابد، به طور مثال طراحی لوگو جدید، هویت بصری بروز شده انجام شود.

2. جایگاه برند (Brand positioning)

جایگاه برند یعنی در ذهن مشتری جایگاه ویژه ایی بزای خودمان پیدا کنیم جوری که ما در مقابل برند های دیگر متمایز باشیم. به طور مثال: در دسته نوشیدنی ها، کوکاکولا جایگاه اول و خاص خودش را دارد، ولی در مقابل سون آپ با ایجاد یک ویژگی منحصر به فرد جایگاه خاص خودش را به عنوان نوشیدنی های بدون گاز ایجاد کرده است.

3. ارزش پیشنهادی برند (Brand value proposition)

 ارزش هایی که صاحب برند در تبلیغات ادعا می کند به آن وفادار است. باید همیشه و در هر شرایطی به آن وعده و ارزش ها وفادار باشد. به طور مثال: تویوتا  یکی از خودروسازان پیشرو در جهان با شعار جدید "Lets Go Places" تعهد این شرکت را به محصولات جدید تر نشان می دهد.

4. هویت برند (‌Brand Identity)

اکثر افراد به اشتباه فکر میکنند وقتی از هویت برند حرف میزنیم منظورمان انتخاب رنگ سازمانی و طراحی سربرگ ها و کارت ویزیت ها بر همین اساس است. در صورتی که این ها بخشی از هویت برند هستند و حتی مفهوم اصلی آن فکر و دیدگاه دیگران در مورد برند نیست بلکه تصویری است که خود برند از خودش دارد. یک برند اول باید ارزش ها، اهداف، چشم انداز و چارچوب های خودش را تعریف کند، سپس به سراغ هویت بصری خود برود.

5. آگاهی از برند (Brand Awareness)

 آگاهی از برند به زبان ساده به این معنی است مشتریان هدف با برند ما آشنایی داشته باشند و در خرید هایشان ما را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرند. به طور مثال برندها برای اینکه در ذهن مشتریان بمانند به سراغ تبلیغات، اسپانسرشیپ یا هر فعالیت دیگر می روند تا برند اورنس شان افزایش پیدا کند.

 مراحل برندسازی چیست؟

 




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : fns4565
تاریخ : یک شنبه 17 فروردين 1404
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: